Добринка Шаламанова: Голямата ми цел е Пекин
Добринка Шаламанова: Голямата ми цел е Пекин / netinfo
Добринка Шаламанова бе голямата изненада в 25-тото юбилейно издание на Маратона на София. Атлетката не вярваше на победата си в 4-тото си участие, това бе първи триумф за Добринка. Изключително емоционален бе момента, когато тя финишира и щастлива се хвърли в прегръдките на своя приятел. Добринка печели за първи път при жените Маратона на София, на старта днес е била убедена, че успехът днес ще е за Милка Михайлова. Милка обаче се контузи на 15-16 км, след като почувства остра болка в ахилеса, тя прекрати участие. Грешката на Михайлова бе участието й преди две седмици в Маратона на Берлин и очевидно днес организмът й не издържа на натоварването.

Доволна от победата бе Добринка, която завърши състезанието с лично постижение, подобрено с две минути. Най-важен за младата ни атлетка бе резултатът, а Тойотата бе допълнителен плюс.

„Радвам се за колата, но триумфът ми е по-ценен. Ще я караме аз и приятелят ми. От три години имам шофьорска книжка, така че натрупах опит зад волана.”-сподели за Гонг Добринка и ни обеща нещо голямо от игрите в Пекин.