Добри Карамаринов: Медал? Това ще е повече от подвиг
Добри Карамаринов: Медал? Това ще е повече от подвиг / Gong.bg

Президентът на Българската федерация по лека атлетика Добри Карамаринов заяви, че медал в този спорт на Олимпиадата в Пекин, ще бъде равен на подвиг.

Той не пожела да коментира слуховете за положителни допинг проби от страна на Тезджан Наимова и Момчил Караилиев преди да отлети, заедно със седем лекоатлети (Тезджан Наимова, Николай Атанасов, Илиян Ефремов, Инна Ефтимова, Кольо Нешев, Момчил Караилиев и Румяна Карапетрова) за Китай.

„Слухове няма да коментирам. Откъде да знам откъде тръгват тези слухове? Просто слухове няма да коментирам. Вижте какво, допингът съпътства световния спорт на всяка крачка. Това, за което питате, пусна се нещо за Тезджан и Момчил… просто няма да коментирам”, бяха първите думи на Карамаринов.

„Ще бъда доволен, ако всеки един български атлет покаже на 100 процента, каквото може. Ако всеки един български атлет направи това, което може – аз ще съм доволен. Реалистичните резултати, ще са техните лични резултати. Това означава, че те и техните треньори са съумели да бъдат във върхова форма там, където трябва. Ако направят това, вече закъдето стигне. Там ще ни е мястото”, добави още шефът на родната ни централа.

„Колко финала? При добро стечение на обстоятелствата, при голям късмет и при реализация – два-три. Повече от подвиг ще бъде медалът. Който е способен на подвиг… но ще бъде изключително трудно”, завърши Карамаринов.