Дисквалифицираха щафетата ни на 4x100 в Мадрид
Дисквалифицираха щафетата ни на 4x100 в Мадрид / netinfo
Българската щафета на 4x100 метра при жените, която на международния турнир по лека атлетика в Мадрид се състезава в състав Габриела Лалева, Инна Ефтимова, Ивет Лалова и Моника Гачевска, бе дисквалифицирана в испанската столица и изгуби почти всички шансове за участие на Олимпиадата в Пекин след месец.

Декласирането на българската щафета в Мадрид бе обосновано с неправомерно предаване на палката между първи и втори пост извън зоната. Габриела Лалева и Инна Ефтимова не са се разбрали и са нарушили правилата, което автоматично е дисквалифицирало щафетата ни.

Иначе победителки в това бягане станаха представителките на Литва с време 43,95 секунди. На второ и трето място се наредиха щафетите на Гана с 43,96 секунди и Испания с 44,06 секунди.

Така след този турнир единственият шанс на българската щафета да получи квота за Игрите в Пекин е да попадне сред най-добрите 16 отбора в света, които се определят по средно аритметичния си резултат от двете си най-добри участия в периода от 1 януари 2007 година до 16 юли 2008 година.