Динев: Двойката ми е готова за медал. Искам да тренирам и българи
Динев: Двойката ми е готова за медал. Искам да тренирам и българи / netinfo
Иван Динев ще бъде за първи път в София като треньор на американската спортна двойка Бианка Бътлър - Джоузеф Якобсен. Най-добрият ни фигурист вече цял сезон работи с младия дует, а Световното за юноши и девойки у нас е приоритетно в програмата му.

„Цял сезон тенденциозно се готвехме за това Световно в София. Исках да покажа най-доброто като треньор пред българската публика. Липсват ми състезанията, но най-много феновете у нас. Сега работя в Америка, не е лесно. От сутрин до вечер съм на пързалката с кънки, нямам дори свободни събота и неделя.”-разказва за Гонг Динев.

Иван смята, че е добре за родното фигурно пързаляне факта, че Албена Денкова оглави федерацията ни по кънки.

„Познавам я добре. Тя е амбициозна и може да направи много.”-казва бившият ни национален фигурист и призна, че поддържа връзки с българските треньори и хората от федерацията.

„България е в сърцето ми. Готов съм да тренирам наши фигуристи в Америка, където условията безспорно са по-добри.”-казва още Иван.

Динев призна, че в момента резултатите на международния лед за нас не са много обещаващи, но е оптимист за бъдещето.

За конкуренцията при спортните двойки в София, той сподели, че очаква най-силния шампионат за последните 10 години.

„Подготвих моята двойка за медал, минимум за мен ще е 4-то място. Важно е обаче Бианка и Джоузеф да играят чисто и да не са притеснени. Самият факт, че състезанието е в моята родина ги респектира. Дано това не им изиграе лоша шега. Важно е и как ще подходят към тях съдиите.”- казва още Иван Динев за очакванията си в София.

Световното по фигурно пързаляне за юноши и девойки стартира на 25-ти февруари в столичния Зимен дворец на спорта, а за нас най-добро класиране можем да очакваме от танцовата ни двойка Ина Демирева - Юрий Куракин.