Димо Момиров: Ще връщаме съдии, наследството ни е плачевно
Димо Момиров: Ще връщаме съдии, наследството ни е плачевно / netinfo
Новият председател на съдийската комисия Димо Момиров заяви днес, че ще поиска да бъдат върнати рефери, които по една или друга причина в момента са отстранени от българското съдийство. „Ще изготвим списък рефери, които искаме да бъдат върнати в съдийството. Ще предоставим този списък на Борислав Михайлов и Изпълкома ще реши кои от тях да се върнат, но аз имам желание това да са всички, които посочим. Ще искам да знам и мотивите за техните изваждания, защото такива не са посочени”, коментира Момиров.

Новият съдийски началник заяви, че има морала и волята да промени нещата в българското съдийство.

Димо Момиров призна, че когато Христо Порточанов му е съобщил, че е избран за председател на съдийската комисия е поискал 15 минути за размисъл, но Порточанов му е дал 2 и той се е съгласил.

В същото време стана ясно, че ще бъде сформирана методическа комисия като част от съдийската, която ще бъде ръководена от Детелин Баялцалиев. Нарядите ще се правят във вторник в 11 часа, като цялата комисия ще обсъжда реферите за предстоящите мачове.

„Срещнах се с повечето водещи рефери. Ще обиколим страната и ще говоря с голяма част от реферите. Наследството ни е плачевно. Казах на реферите, че ще имат закрила от страна на комисията. Ще работим заедно с Христо Порточанов, Антон Попов и Вальо Михов, които ще бъдат наблюдатели и ако имаме проблеми ще се допитваме до тях”, каза още Момиров.