Димитър Пенев: Търся някой среден, като Златко Янков
Димитър Пенев: Търся някой среден, като Златко Янков / netinfo
„Доволен съм от старанието на момчетата в днешната тренировка. Знаете след неуспешни мачове тонусът понамалява. Трябва да мислим и за следващия мач – Люксембург е един противник, който е възможен отвсякъде. Самите футболисти трябва да го разберат най-вече. Стига вече ме бъркахте с тактики и еди ‘кво си!” - сподели в типичния си стил Димитър Пенев.

„Въобще не се притеснявам. Обстановката е съвсем нормална. Не влязох веднага след мача в съблекалнята, защото говорех по телевизията и цяла България ме слушаше. Когато влязох при момчетата, нямаше никакви разговори. Ако е имало, аз веднага щях да реагирам. Защото съм длъжен да го направя”, сподели треньор №1 на България за ХХ век.

„Нека да оставим вече мача с Холандия. Вие може да си го коментирате и догодина и до следващото европейско. Ние вече го минахме този етап”, обърна се Пенев към журналистите и добави: „Направихме анализ, грешките, положителните неща. Не ни достигна да реализираме гол. Когато един гол се бележи на чужд терен има предимство, има смущение у съперника, независимо, че е голям отбор. Всички видяхме, кой стои резерва – преди 20 дни спечели Шампионската титла”, (б.а. Кларънс Зеедорф и Шампионската лига).

„Христо Йовов изкара тежка настинка. Днес тренира нормално и е в групата. Да видим до утре, до сряда може да настине още някой. Случват се такива неща, човешко е”, каза националният селекционер.

Пенев даде своето мнение и за болната тема дали има мениджърски интереси в националния отбор: „Мен лично никой не ме е търсил. Много добре ги познавам. Това на тях постоянно им е желанието да правят това нещо, но с мен се съобразяват. Защото знаят как ще реагирам. Вие казвате „Коя фирма се обади за Пеев?” Напротив Пеев и Кушев нямат фирма. Пеев играеше силно в последните мачове и затова реших да го използвам по-рационално в дясната зона. Най-спокоен пък беше Кишишев, защото Кушев е с една година по-голям от него!”

„Каквото и да променим за мача с Люксембург, трябва да бележим голове, за да можем да зарадваме феновете. Аз лично няма да се зарадвам и да победим. Защото изпуснахме Албания тук. Ако я бяхме победили, тази загуба от Холандия нямаше да тежи чак толкова много на футболистите, на ръководството и на мен като треньор”, заяви Стратега.

На въпрос, защо не е пуснал Ивелин Попов Пенев каза: „Защо трябва да се връщаме в миналото. Младежите са за това да вървят нагоре. Аз много ще се радвам Сашо Станков да бие англичаните без Попов и след това аз да му взема още двама-трима – например Гаджев, Курдов... Търся един опорен, среден! Няма го! Хайде намерете ми го. Намерете ми Златко Янков! Намерете ми Лечков!” - завърши обръщението си към журналистите националния селекционер.