Димитър Пенев черпи в самолета
Димитър Пенев черпи в самолета / netinfo
Избраният за най-добър треньор на България Димитър Пенев, който празнува 61-ия си рожден ден, почерпи отбора на ЦСКА по време на полета към Албания, предаде радио "Гонг".

Пената спомогна за доброто настроение на тима, а след кацането в Тирана той заведе треньорския щаб и посланика на България в Албания на почетен обяд.

Димитър Пенев е роден на 12 юли 1945 година в село Мировяне, Софийско. Като футболист е играл на поста централен защитник. Играл е за отборите на Локомотив София през периода 1959-64 година и за ЦСКА 1964-77. Има 90 мача (15 пъти капитан) и 2 гола за Българския национален отбор. Безспорно най-големия си успех като треньор постигна през 1994 година, когато на Световното първенство в САЩ изведе България до четвъртото място. Междувременно се разбра, че при кацането на тима в Тирана единствено Гийон да Заади е имал проблеми на летището. Нападателят е бил задържан за 10-15 минути, понеже албанските служители не са могли да разкрият дали той се нуждае от виза, за да посети страната. Любопитното е, че котдивоарецът попадна в подобна ситуация и миналата година, когато ЦСКА трябваше да играе с Тирана в първия кръг от квалификациите на Шампионската лига.