Димитър Христолов: През годините бяхме по-добри от Локо
Димитър Христолов: През годините бяхме по-добри от Локо / netinfo

- Г-н Христолов, какво очаквате от мача с Локомотив?

- Очаквам една хубава победа на Ботев.

- Мислите ли, че в момента сте по-силни от Локомотив?

- Не само сега. С изключение на предишното дерби на Лаута, което завърши 4:0, където бяхме категорично победени. Не толкова футболистите на Локомотив, колкото нашите играха неузнаваемо. Абсолютно твърдя, че сме били по-добри във всеки мач. Всички могат да потвърдят по какъв начин сме били побеждавани в годините, в които знаете кой бе президент на отбора. Знаете как свириха съдиите и по какъв брутален начин бяхме унижавани.

- Казахте съдиите – Антон Генов?

- Утре Антон Генов ще покаже, че е съдия номер 1 в България. Времената отминаха, разбирам всичко. Съдиите категорично бяха манипулирани в предишните дербита.

- В Локомотив се смениха 3 ръководства в последните години, с кое от тях имахте най-близко отношение като ръководства?

- Лека му пръст с Александър Тасев бяхме в най-добри отношения, защото освен противник беше един добър, коректен, комуникативен и позитивен човек. Тогава отношенията между клубовете вървяха най-добре. С него комуникирахме най-добре.

- Със сегашния президент на Локо Галя Топалова познавате ли се и говорили ли сте по различни теми?

- Само съм се запознавал. Не сме говорили на никаква тема. Дали се чувства много на високо, но тя не е дала сигнал, че е в състояние да комуникира с Ботев и аз по тази причина не съм отговорил.

- Тя няма да присъства на стадиона, вие ще бъдете ли?

- Ще реша в последния момент, защото и аз съм много притеснен, но мисля, че ще бъда.

- Притеснен от какво?

- Аз по принцип съм емоционален и притеснителен човек и изживявам нещата вътрешно. Обичам да страдам сам.

- Как ще се отрази на дербито факта, че и двамата треньори не са водили отбори в дербито?

- Това няма значение. Важното е какво ще покажат футболистите. Аз съм убеден, че Ботев ще покаже своята класа, мощ и превъзходство. Ще бъде един добър празник за половината Пловдив на Ботев.

- Колко публика ще дойде на мача?

- Всичко зависи от времето. Виждам, че се е просветлило вече и смятам, че утре ще има поне 15000 зрители.

- Повишават ли се амбициите на Ботев с доброто представяне до момента?

- Ние чертаем сериозна програма за развитие и участие в следващо първенство. Ботев разполага с добър състав и е крайно време този състав да покаже, че отборът заслужава да бъде в челото.

- Бихте ли закупили футболист на Локомотив, ако треньорът го пожелае?

- Не виждам такъв, когото можем да закупим. Ние имаме във всички линии наши си футболисти и смятам, че политиката, която съм провеждал до сега започва да дава резултати. Основното ядро е на Ботев, ако трябва да вземем нещо за освежаване ще го направим.

- Треньорът Тенчо Тенев има ли необходимия кредит на доверие?

- Абсолютно. Въпреки негативното начало си извоюва кредита на доверие с позитивната пролет, като изключим мача с Берое. Смятам, че трябва и да го затвърди.

- Прогноза за дербито като резултат?

- Резултатът няма значение, важна е победата. Дори и 1:0 е достатъчно. Важни са трите точки за нас, с чиято помощ веднага ще изпреварим с 1 точка Локомотив в класирането.