Димитров и Огнянов с проблеми преди мача на Левски
Димитров и Огнянов с проблеми преди мача на Левски / netinfo
Цветан Димитров напусна тренировката днес като наложи с лед бедрото на десния си крак. Това е неприятната новина от лагера на сините преди мача срещу Чешке Будейовице. Цецо е с напрежение на мускул, но ще пази, защото Петков е с националния тим в Северна Ирландия, а Божидар Митрев не е напълно възстановен от контузия.

Другият с подобен на Димитров проблем е Мариян Огнянов, който също си тръгна от заниманието с наложено бедро с лед.

Контролата с Чешке Будейовице трябва да даде отговор на два въпроса. Ще вкара ли Левски гол на контролите в Кипър и кой ще е първият голмайстор за сините? Жеан Карлос и Зе Соарес, на снимката, хванаха облог, че някой от тях ще вкара.

Мачът е от 17.30 часа и в него шампионите ще излязат без седем основни футболисти. Няма ги четирима национали на България, един на Македония и един на Нигерия. Лусио Вагнер поради контузия пропуска и тази контрола. В тяхно отсъствие Станимир Стоилов ще започне с изцяло нов състав.

Стартовите единадесет – Димитров, Сърмов, Рабех, Генев, Минев, Боримиров, Миро Иванов, Мариян Огнянов, Зе Соарес, Карлос и Жоазиньо.

Стоилов натовари добре тези, които ще играят, а юношите останаха още половин час да тренират. Титулярите отиграваха най- вече тактически упражнения, но треньорът ги накара и да потичат добре по време на заниманието.

Радко Мутафчийски продължава да е с отток на глезена на левия крак и не тренира. Той прави процедури, с които да му спадне оттока. На този етап той остава в Кипър с отбора, след като имаше вариант да бъде върнат в София.

Повод да почерпи днес има помощник треньора Емил Велев, който е рожденник. Рожден ден има и бившият капитан на Левски Елин Топузаков, който вече играе за Апоел Тел Авив.