Дидие Дрогба отказа Арсенал от титлата
Дидие Дрогба отказа Арсенал от титлата / netinfo
С два гола на Дидие Дробва Челси обърна Арсенал и отмъкна победата с 2:1 във второто голямо дерби за деня във Висшата лига.

Със загубените две точки артилеристите се отдалечиха на шест точки от водача Манчестър Юнайтед, разгромил по-рано днес Ливърпул с 3:0 и се смъкнаха на третото място, след като бяха изместени от второто именно от състава на Аврам Грант.

След множество положения и пред двете врати, първи в 59-ата минута успяха да отбележат футболистите на Арсен Венгер. След центриране от ъглов удар отдясно Бакари Саня изпревари Франк Лампард и с глава порази близкия ъгъл на Карло Кудичини.

След гола Ашли Коул и Михаел Балак пропуснаха да изравнят, но Дидие Дрогба бе безпощаден в 73-ата минута, когато майсторски укроти далечно подаване и простреля Мануел Алмуня.

Само осем минути бяха необходими на Дрогба да направи обрата пълен вкарвайки ново попадение след подаване на Никола Анелка. След още две минути голаджията от Кот Д’Ивоар можеше да направи и хеттрик, но Алмуня със сетни сили изби в ъглов удар.

Седем кръга преди края Манчестър Юнайтед дръпна на върха със 73 точки, следван вече от Челси с 68 и Арсенал с 67 точки. Далеч назад са Ливърпул и Евертън.