Девойките тръгват срещу Турция във втората фаза на Евро 2007
Девойките тръгват срещу Турция във втората фаза на Евро 2007 / netinfo
Българският национален тим по баскетбол за жени до 20 години попадна в група с Турция, Италия, Латвия, Франция и Германия във втората фаза на Европейското първенство в София.

Снощи тимът ни воден от Тина Димитрова загуби от Франция с 57:64 точки в драматичен сблъсък след като затрудни много бронзовия медалист от Световното. Българките играха изключително амбициозно и имаха шанс за успех, но малки грешки дадоха победата на Франция.

Баскетболистката на френския Тарб Жаклин Златанова бе най-резултатна с 20 точки, а капитанът Екатерина Димитрова вкара 18.

„Малко не ни достигна. Момичетата видяха, че Франция е много добър състав. Голямото желание и умората повлияха, но ние показахме, че сме отбор. Продължаваме да се борим. В момента най-важна е почивката и да се запазим психически. Тези момичета са бъдещето и заслужават подкрепа, дори когато грешат. Това се случва на всеки, така че да им пожелаем да са здрави и да имат късмет”, сподели след срещата наставникът Тина Димитрова.

България ще се изправи срещу Турция в първия си мач от втората фаза утре, но в групата се зачитат и резултатите от първата фаза срещу държавите, с които вече националките играха, а това са пораженията от Германия и Франция.