Детройт спечели финалната серия на Запад
Детройт спечели финалната серия на Запад / netinfo

Отборът на Детройт Ред Уингс спечели финалната серия на Запад с 4-2, след като в 6-ия мач се наложи с 4:1 над Далас Старс като гост. Така Детройт доказа, че не само е най-добрият отбор в редовния сезон, но и поддържа отличната си форма и в плейофите. На финала за купа Стенли Червените криле излизат срещу Питсбърг, като първата среща между тях е на 24-и май в Детройт. Класирането на финала е 4-о за Детройт в последните 11 години.

Още в първата третина Детройт реши изхода на тази среща, след като последователно се разписаха Крис Дрейпър, Павел Дацюк и Далас Дрейк. Във втората част при числено превъзходство шведът Хенрик Зетерберг вкара и четвъртия гол. Чак в третите 20 минути на мача Стефан Робида върна едно попадение за домакините от щата Тексас.

Вратарят на победителите Крис Осгуд изигра 100-ата си среща в плейофите, като в тях има 55 победи, 48 с екипа на Детройт. По този показател той изравни Тери Савчук, бивш вратар на Червените криле и член на залата на славата. В днешната среща той отрази 28 удара, докато колегата му на другата врата Марти Турко- 25. Турко направи феноменален пети мач в серията и основно негова беше заслугата за успеха тогава на Далас.