Детайлите около теста за допинг на Хингис няма да се оповестяват
Детайлите около теста за допинг на Хингис няма да се оповестяват / netinfo
Международната тенис федерация (ITF) обяви днес, че е много вероятно нито един анти-допингов съд да не обяви детайли около позитивния допинг тест за кокаин на Мартина Хингис, който швейцарката даде на турнира „Уимбълдън”.

Вчера, бившата номер едно в света обяви повторното си оттегляне от професионалния спорт и като разкри, че е дала позитивен тест за кокаин, но отрече да е взимала наркотика.

Базираната в Лондон федерация отговаря за обвиненията при позитивни допинг тестове, но неин говорител отказа да направи коментар или да даде някакви сведения. За разлика от леката атлетика, където името на хванат с допинг се обявява след детайлно проучване на А и Б пробите и дотогава атлетите са невинни, ITF обявява детайли около теста само ако играча е бил изправен пред анти-допингов съд и е изгубил делото.

Ако съдът отсъди в полза на спортиста, тогава, детайлите около теста не се обявяват никога, информира БГНЕС. Хингис скочи срещу евентуален процес и се отказа от тениса, след като нейните адвокати са я посъветвали за това, че тя ще може да докаже своята невинност в процес, който би траял няколко години.

В съобщение, Хингис заяви, че допинг властите са били небрежни в действията си. Случаят е много близък с този на Грег Руседски през 2004 година, когато той избра да признае, че се е провалил на тест за нандролон, а в последствие бе оправдан от съда.