Десета победа за Питсбърг в плейофите
Десета победа за Питсбърг в плейофите / netinfo

Макс Талбот отбеляза решителния гол в средата на третата част и помогна на Питсбърг за победата с 4:2 срещу Филаделфия, след което Пингвините водят вече с 2:0 победи във финалния плейоф на Източната конференция на Националната хокейна лига (НХЛ).

След втората си поредна победа, Питсбърг има вече общо десет срещу само една загуба в плейофната фаза, което прави отборът фаворит преди преместването на серията за два мача във Филаделфия. При още две победи, Пингвините ще срещнат на финал за Купа "Стенли" Детройт или Далас, където Червените криле водят със същия резултат. Преди това обаче Сидни Кросби и компания ще трябва да преодолеят железния Мартин Бирон, чийто отбор спечели и двете си предни серии след загуби в първата среща.

Кросби и Мариан Хоса отбелязаха другите два гола, а Джордан Стаал довърши гостите с гол на празна врата в последните секунди, когато Бирон бе заменен от нападател при изоставане от 2:3.

Лудият Макс, както е известен Талбот, отбеляза гола си в един странен мач, в който гол на Питсбърг бе отменен, а Сидни Кросби успя да вкара едва третия си гол за половин година при човек повече на леда. Отборът на Филаделфия, който не желаеше съперник с бързи и технични играчи като тези на домакините, изравни за 2:2 с третия гол на Майк Ричардс от общо четири за отбора в плейофите.

Интересното е, че Ричардс открадна шайбата от неточен пас на номинирания за най-добър играч на сезона Евгени Малкин и отбеляза гол 24 секунди преди края на втората част. Марк-Андре Фльори обаче не позволи на Летящите да отбележат повече попадения и спаси 30 шайби.

Малко преди попадението на Ричардс, натиск на Питсбърг бе оползотворен от новото попълнение Мариан Хоса, който отбеляза при човек повече на леда само девет секунди след отстраняването на Хатчър.