Дел Пиеро намекна за пенсиониране
Дел Пиеро намекна за пенсиониране / netinfo
Един от най-опитните италиански национали – Алесандро Дел Пиеро намекна, че може би е дошло време да сложи край на кариерата си в Скуадра Адзура. Италия претърпя поражение на четвъртфинал на Евро 2008, като загуби с дузпи от Испания. Дел Пиеро дори не успя да бие петата дузпа, тъй като испанският страж Икер Касияс реши всичко преди това.

„Независимо на колко турнира си играл, разочарованието и болката от загубата винаги са едни и същи,” коментира Дел Пиеро. „Дузпите са лотария и това им е проблемът. Преди две години спечелихме с дузпи, и този път късметът се обърна. Така че не трябва да виним Де Роси или Ди Натале.”

Италия не се представи никак убедително и в групите, като едва се добра до фазата на елиминациите. Дел Пиеро обаче заяви: „Не е лесно в момента да кажем кое е било правилно и кое – не, на този турнир. Единственото, което има значение в края на краищата е резултатът.”

Евро 2008 вече беляза края на кариерите в националния отбор на французите Клод Макелеле и Лилиан Тюрам, както и на холандския страж Едвин ван дер Сар. Алесандро Дел Пиеро намекна, че може да ги последва и да не играе на Мондиал 2010, ако тимът се класира.

„До Световното първенство има много време,” каза той. „Имам желание да играя още за националния, но ще видим какво ще се случи през следващите две години.”

Италия е в група с България в квалификациите за Мондиала в Южна Африка през 2010.