Дел Пиеро и Пирло резерви срещу Франция
Дел Пиеро и Пирло резерви срещу Франция / netinfo
Алесандро Дел Пиеро и Андреа Пирло са оставени извън състава на Италия за утрешния двубой с Франция – последен за двата отбора от Група С на Евро 2008, информират източници от Италия.

Съдбата на „скуадра адзура” вече не е в краката на играчите. Единственото, което им остава е да излязат за победа срещу „петлите” и да се надяват, че няма да се получи уговорка между Румъния и Холандия в другия мач от потока.

Националният селекционер на Италия Роберто Донадони направи пет промени преди равенството 1:1 със северната ни съседка, но сега става ясно, че е готов допълнително да промени състава си за последната среща с Франция.

Според медиите в Италия едно е сигурно – Алекс Дел Пиеро, чиято игра срещу Румъния силно разочарова привържениците на тима, ще остане на резервната скамейка, а Антонио Касано ще започне като титуляр.

Симоне Перота също почти сигурно няма да попадне сред титулярните 11, а слуховете от Ботуша информират, че Андреа Пирло също ще бъде резерва. Донадони иска повече сигурност в халфовата линия и ще върне Дженаро Гатузо и Масимо Амборизини.