Дебютант понесе Юнайтед към победа, Гигс се пусна в игра
Дебютант понесе Юнайтед към победа, Гигс се пусна в игра / Gulliver/Getty Images

Дебютантът Джеймс Уилсън вкара два гола за Манчестър Юнайтед при домакинската победа над Хъл Сити с 2:1 в отложен мач от 34-ия кръг на Висшата лига. Временният мениджър на "червените дяволи" Райън Гигс заложи и на друг дебютант в лицето на Том Лоурънс, който също се представи на добро ниво.

Преди двубоя Неманя Видич получи награда за приноса си към Юнайтед. Сръбкият защитник започна на резервната скаймейка, 20-ина минути след началото на мача влезе на мястото на контузилия се Фил Джоунс.

Иначе двубоят започна обещаващо за домакините. В 4-ата минута Юнайтед за първи път имаше претенции за дузпа, след като Майнар Фигероа направи закъснял шпагат срещу Януазай в наказателното на Хъл. Съдията Крейг Поулсън остана безмълвен.

Отново Фигероа бе в центъра на събитията в 17-ата минута, когато топката срещна ръката му отново в наказателното поле на неговия тим.

Гостите от Хъл бяха избрали защитна тактика, с каквато вероятно ще играят във финала за ФА Къп срещу Арснал. Хората на Стив Брус се бяха групирали дълбоко в своята половина и чакаха своите шансове за контраатаки.

В 31-ата минута Манчесътр Юнайтед откри. Центриране от фаул намери Маруан Фелайни пред вратата на гостите, който свали топката с глава към Джеймс Уилсън. Дебютантът изпревари персоналния си пазач и с левия крак прати топката под плонжа на Елдин Якупович.

Малко преди почивката и Хъл погледна към вратата на Де Хеа, но контраатака по дясното крило завърши с лошо центриране на Ел Мохамади.

След почивката и Стивън Куин игра с ръка в наказателното, но и в този случай младият рефер Поулсън не посочи бялата точка. Манчестър Юнайтед обаче не се нуждаеше от дузпа, за да поведе с 2:0. След час игра бърза атака на "червените дяволи", минала през Януазай по дясното крило, завърши с удар от 15-ина метра на връхлитащия Фелайни. Вратарят Якупович първоначално спаси, но добавката на Джейм Уилсън завърши в мрежата.

Три минути по-късно резервата Мат Фраят върна гостите в мача. Фраят се разходи сред четирима в червени екипи и с далечен удар прониза неподготвения Давид де Хеа.

Между 70-ата и 80-ата минута двата тима си размениха по още едно положение. Маруан Фелайни стреля опасно от границата на наказателното поле, но ударът му мина покрай сглобката на Якупович. Бойд на другата вратата стреля опасно, но този път Де Хеа бе внимателен и спаси тежкия му шут.



20 минути преди края временният мениджър на Манчестър Юнайтед Райън Гигс си гласува доверие и влезе на терена за сметка на Томас Лоурънс.

Робин ван Перси също стана от пейката малко преди уелсеца, за да замени другия дебютант - авторът на два от головете Джеймс Уилсън. Именно холандецът вкара в 86-ата минута. Първият удар на Ван Перси бе спасен от вратаря на Хъл, но при добавката той бе безпощаден - 3:1.

Такъв се оказа и крайният резултат. Райън Гигс можеше да вкара четвъртия гол за Юнайтед в продължението, но негов изстрел от фаул бе спасен от Елдин Якупович.

Този мач не повлия на класирането на "червените дяволи", които остават 7-и. Отборът на Хъл е 15-и, но пред хората на Стив Брус има само едно предизвикателство до края на сезона и това е финалът срещу Арсенал.