Дарън Бент и Тотнъм разкатаха Динамо Загреб
Дарън Бент и Тотнъм разкатаха Динамо Загреб / Снимка: БГНЕС
Отборът на Тотнъм победи с повече от категоричното 4:0 Динамо Загреб в среща от Група Д на турнира за Купата на УЕФА, която се игра на „Уайт Харт Лейн”. С хеттрик се отличи Дарън Бент, а четвъртото попадение за „шпорите” реализира Том Хъдълстоун.

Новият мениджър на английския тим изглежда е успял да мотивира момчетата си, които се нуждае от победа, за да запазят шансове за класиране в следващия етап. Благодарение на това отборът в момента заема второ място в групата след лидера Удинезе.

Само в рамките на три минути Дарън Бент успя да реализира две попадения – в 30 и 33-та, с което даде комфортна преднина на „шпорите” преди почивката.

Домакинската доминация обаче продължи и след това, когато в 59-та Хъдълстоун вкара за 3:0, а хеттрика си Бент оформи в 70-та минута.

След лошия старт през сезона сега фенове екзалтирано подкрепиха своя отбор, докато футболистите на Динамо Загреб трябваше да напуснат терена с наведени глави.

В другия мач от група Д, Удинезе победи като гост Спартак Москва с 2:1, благодарение на което застана еднолично начело в класирането с пълен актив от 6 точки.

Класиране, Група Д:

1. Удинезе 2 мача, 6 точки

2. Тотнъм 2 мача, 3 точки

3. Динамо Загреб 2 мача, 3 точки

4. НЕК Ниймеген 1 мач, 0 точки

5. Спартак Москва 1 мач, 0 точки