Дариха Дребния със стихове, той е впечатлен от легло
Дариха Дребния със стихове, той е впечатлен от легло / netinfo

„За мен е чест да съм в България и да се срещна с един от големите шампиони на страната ви в сумото”, заяви най-тежкият спортист на планетата и рекордьор на „Гинес” Емануел Ярброу преди сблъсъка му с Петър Стоянов – Вожда.

Супер мачът за Интерконтиненталната купа е в петък от 12:30 часа в Национална спортна академия „Васил Левски”.

По време на официалната си среща с медиите 360-килограмовият Емануел Ярброу сподели, че е щастлив от българското гостоприемство и отдавна не е спал в толкова грамадно и удобно легло, каквото му е било осигурено от домакините. Сумистът получи и няколко специални подаръка от изпълнителния директор на федерацията ни Лили Кънева, включително нейни стихове.

„Започнах да се занимавам със сумо на 28 години и вече беше късно за професионална школа. Най-много ме боли за една загуба на финал през 1996 година, когато защитавах титлата си”, сподели още спортистът известен с прякора „Дребния”. Емануел разказа пред журналистите, че поддържа форма с вдигане на тежести, фитнес и плуване, а откакто е на диета набляга на плодовете.

Съперникът му в страхотния двубой, който се очертава в петък, Петър Стоянов пък коментира, че се надява да защити реномето на българското сумо и се радва, че ще направи схватка със световния шампион.