Даниела Йорданова получи поредното си признание
Даниела Йорданова получи поредното си признание / netinfo
Българската федерация по лека атлетика отличи на специална церемония най-добата представителка в този спорт за 2007 година – Даниела Йорданова. Бегачката на средни разстояния получи статуетка, както и специално изработен за нея плакет, на който са изписани всичките й 14 рекорда у нас, а президентът на централата Добри Карамаринов я обяви за една от най-великите лекоатлетки на България.

Четири стипендии за млади атлети даде Българската федерация по лека атлетика за следващата година. Талантите, които ще получат подкрепата от родната централа са: Димчо Мисов, Живко Петков, Сава Тодоров и Ивета Сотирова. От федерацията обещаха, че само млади таланти ще бъдат лицата на календара, който ще бъде отпечатан през следващата година за 2009-та.

На специалната церемония за награждаването на най-добрите атлети за този сезон БФЛА отличи и медалистите от световни и европейски първенства за юноши и девойки – Ина Ефтимова, Мирела Демирева и Александрина Клементинова. Всички атлети, които заслужиха медали и заеха почетни места по време на международни състезания получиха своите награди от централата по лека атлетика.

Специални плакети бяха връчени и на Спас Бухалов, Кольо Нешев и др. Димитър Василев, личният треньор на Даниела Йорданова, което бе избрана за атлет на годината, също бе награден.