Даниел Леви отново се върна към сагата „Бербатов”
Даниел Леви отново се върна към сагата „Бербатов” / netinfo
Президентът на Тотнъм Даниел Леви публикува отворено писмо до привържениците на клуба след уволнението на мениджъра Хуанде Рамос и назначаването на Хари Реднап на неговия пост. В изявлението обаче е отделено и доста сериозно място за бившия футболист на клуба Димитър Бербатов, и най-вече около сагата с преминаването му в Манчестър Юнайтед.

Даниел Леви използва възможността да сподели проблемите, които е имал тимът през последното лято, като за пореден път изложи казуса „Димитър Бербатов”, както и продажбата на Роби Кийн.

„Заминаването на Кийн беше шокът на лятото. Аз лично имах отлични отношения с него и винаги съм мислил, че той е завърши кариерата си в клуба. Бях много разочарован, когато той ме информира, че иска да се присъедини към любимия си отбор от детство”, се казва в изявлението на Леви.

„Продажбата на Димитър Бербатов беше съвсем различно нещо. След един сезон прекаран при нас, той за първи път заяви на Мартин Йол, че иска да се присъедини към Манчестър Юнайтед. Това се случи десетина дни преди края на летния трансферен прозорец през 2007 година. Треньорското желание по това време беше да се разделим с Димитър и да го заменим с друг футболист. Тогава обаче аз усетих, че желанието на Димитър е напълно неоснователно. От този момент нататък прекарахме часове, в опитите си да убедим Бербатов да остане при нас. Дори отказах няколко оферти от страна на клубове, в това число и на Манчестър Юнайтед през май, а след това и в началото на юли”.

„Въпреки информациите в пресата, нямаше толкова дълъг период на преговори с Юнайтед, а тяхната оферта от юли не превишаваше 20 милиона паунда, за разлика от следващите им контакти и последвалите оферти в края на трансферния прозорец”, твърди още президентът на „шпорите”.

Шефът на Тотнъм обаче признава, че решението на Бербатов вече не е могло да бъде променено и това е натежало при продажбата му. Като провал на клуба обаче Леви посочва не толкова невъзможността да се задържат двамата нападатели, колкото своевременното намирането на техни заместници.