Дани сменя Рен със Сент Кънтин
Дани сменя Рен със Сент Кънтин / netinfo
Бившият български волейболен национал Данаил Михайлов има нов отбор. 34-годишният играч няма обаче да сменя първенството и остана във френското. През следващите две години посрещачът ще носи екипа на Сент Кънтин. Договорът вече е факт. Последните два сезона той бе част от състава на Рен, където от последното място изведе последователно до 10-то и 6-то място във Франция.

Новите му съотборници в тима, който получи право да играе в елита са също с богат опит, като например хърватинът Йеричич на 34 години. Рен пък напълно подменя играчите си като се махат 7 от последния тим.

Сент Кънтин е град в северна Франция с близо 60 хиляди жители. Залата на волейболния отбор е за 3400 зрители. Градът е популярен с най-голямата колекция на пеперуди в света, като е един от най-хубавите примери за готическа архитектура от 16 век. Намира се на 430 км от немския Кайзерслаутерн по магистрала.

197-сантиметровият волейболист има 7 шампионски титли с Левски Сиконко, след това бе част от черногорския Будва, испанския Нумансия и турския Анкара. След приключването на спортната си кариера, Дани иска да стане треньор.

Волейболният отбор спечели право да играе в елитното първенство на Франция, след като във втора лига спечели 23 от 30 мача.

„Отвориха се нови перспективи пред мен и ги приех. Офертата на Сент Кънтин е доста добра. Годините в Рен са хубав спомен за мен. Тимът иска следващият сезон да защити позициите си, след като и преди са получавали квота за елита, но не са се задържали. Ситуацията с Рен е странна, защото всички говореха, че искат да се задържи отбора, но си отиват и избягаха много от играчите и се взимат нови. От стария състав остава само либерото. Водих преговори с тях, но не се стигна до оферта, която да задоволи и двете страни. Единственото ми изискване към Сент Кънтин бе контракта да бъде за две години. Надявам се са направим нещо голямо. Хубавото сега е, че ще имам съотборници също с богат опит, а не много млади, които да се учат какво е това волейбол. Водих преговори с много отбори. Става дума да тимове от Италия, Белгия, Испания и Турция, но исках да остана във Франция. И на мен ми е чудно защо само аз и Ивайло Барутов сме българи във френското волейболно първенство. Тук има място за още играчи от България! А ако дойде някой национал, ще е най-голямата звезда в шампионата. Може би причината са мениджърите, друго логично обяснение нямам” каза пред Гонг Данаил Михайлов.

Дани и Ивайло Барутов в Бове са единствените родни играчи, които ще играят във френското волейболно първенство. Българинът с френски паспорт Божидар Славев пък сменя деветия от миналата година Тулуза с вицешампиона Пари волей. И така френският национал с български корени ще играе Шампионска лига.