Дани Мърфи: Джерард страда заради Торес
Дани Мърфи: Джерард страда заради Торес / netinfo
Игралият в продължение на седем години в Ливърпул Дани Мърфи смята, че играта на неговият добър приятел и бивш партньор в полузащитата на червените Стивън Джерард страда от това, че трябва да играе точно зад Фернандо Торес вместо на обичайната си позиция в центъра на терена, но смята, че намирането на втори нападател ще реши това.

„През миналия сезон Стивън игра точно зад Торес, но дори да може да се адаптира към тази роля се губи нещо в средата на халфовата линия, когато той не е там”, каза Мърфи.

„Той участва във всички фази на играта, не само да бележи голове, но може да се защитава и да прави шпагати. Той е един от най-добрите двама или трима в света на неговия пост.”

„За да се върне той в полузащитата, трябва да има някой, който да подкрепя Торес. Говори се за Роби Кийн и той би бил страхотно попълнение. Той ще бележи голове и ще създава положения за Торес”, коментира настоящият халф на Фулъм.

Дани Мърфи игра за Ливърпул от 1997 до 2004 година, като през 2001 година дебютира и за националния отбор, след като спечели цели пет трофея с мърсисайдците – Купата на УЕФА, Суперкупата на Европа, Купата на Англия, Купата на лигата и Суперкупата на Англия.