Данчо Йовчев: Може да оглавя федерацията, ако ме изберат
Данчо Йовчев: Може да оглавя федерацията, ако ме изберат / netinfo
Йордан Йовчев освен че догодина ще се превърне в единствения гимнастик в историята, участвал на пет Олимпиади, смята, че е напълно реално да оглави родната ни федерация. Мисля, че кандидатурата ми е напълно реална, но кога ще стане, зависи от настоящия президент Никола Проданов. Ако ме изберат и в гимнастиката имат нужда от мен, то ще им помогна”, коментира Йовчев тази възможност.

Данчо се завърна в България след като спечели бронз на халки от Световното първенство по спортна гимнастика в Щутгарт, но най-ценното бе квотата за Игрите в Пекин. „Не успяхме да изпълним това, което планирахме за отбора, но ако Филип Янев беше в тима имахме шанс за още една квота. Още от миналите Игри исках да направя пета Олимпиада и да остана в историята”, каза най-добрият ни гимнастик и добави още: „Не мога да кажа 100%, че ще взема златото на халки в Китай, но ще се опитам да се възползвам от шанса, въпреки че ще е много трудно. На този етап направих запланувано съчетание, а за догодина не знам дали ще го променям. Доста е сложно. Друг шанс за квоти вече няма. Мисля, че походих правилно.”

Йордан Йовчев сподели още, че не знае дали ще играе само халки на Олимпиадата през 2008-ма. „По добре да се концентрирам на халки и евентуално земя”, бяха думите му на тази тема.

В края на седмицата той пътува за Гала спектакли в Лугано. После му предстоят участия на Гран При турнири в Милано Швейцария, а после един месец шоу-спектакли в Русия.