Данчев: Тотнъм се съгласи 20 минути преди края на трансферния прозорец
Данчев: Тотнъм се съгласи 20 минути преди края на трансферния прозорец / netinfo
Агентът на Димитър Бербатов Емил Данчев, който бе в основата на неговия трансфер в Манчестър Юн, днес редом с футболиста даде пресконференция за българските медии и разкара подробности около преминаването на българския национал на „Олд Трафърд”.

„Днес сутринта около 1:30 Митко подписа своя четиригодишен договор с Манчестър Юнайтед и имаме своя представител в европейския клубен шампион. Според правилата на УЕФА не може да се води преговори между клуба и играча, а само между двата отбора. Бяха много интересни последните два дни и две нощи. По този трансфер се работи много време. Преди да се стигне до последните дни, се бе свършила доста предварителна работа,” заяви Данчев.

„Една от големите пречки за реализирането на трансфера между Тотнъм и Манчестър Юнайтед бяха техните взаимоотношения. Трансферът беше пред провал, но трябваше да се реагира и се водеха преговори с едната и другата страна. Доста време между ръководствата на двата клуба липсваше комуникация,” разкри главният проблем той.

„Получихме разрешение от господин Леви да летим за Манчестър. Там разговорите продължиха между 6-7 часа. Окончателното потвърждаване за осъществяването на трансфера от страна на Тотнъм дойде 20-25 минути преди края на трансферния прозорец. Колкото и да е богат клуб в момента Манчестър Сити, не се различава от Тотнъм и аз му казах да забрави за този вариант. В колата на Сър Алекс Фъргюсън получих обаждане от ръководството на Манчестър Сити, но тактично отказах и им казах, че са закъснели. От Юнайтед улесниха максимално осъществяването на трансфера,” обясни Емил Данчев.