Дафчев и Лопеш на линия за ЦСКА
Дафчев и Лопеш на линия за ЦСКА / netinfo
Двама от основните футболисти на Локомотив Сф Марчо Дафчев и Аделино Лопеш ще бъдат на линия за съботното дерби с ЦСКА от 15.30 ч. в „Надежда“. Дафчев имаше възпаление на очите, а Лопеш се бореше с неотшумяла травма още от края на есенния полусезон.

Димо Атанасов обаче отпадна за пореден път от групата на локомотивци, след като получи травма на главата още в първия пролетен кръг срещу Локо Пд. Хърватинът Ваня Дзаферович до този момент продължава да няма права да играе за „червено-черните“, тъй като все още не е парафиран указът за произвеждането на Дарко Савич в български гражданин и бившият бероец се явява шести чужденец извън ЕС.

Стефан Грозданов определи група от 19 играчи: Голубович, Галев, Пасков, Д. Дончев, Марков, Савич, Орачев, Коилов, Иванов, Дафчев, Добрев, Лопеш, Златински, Шпишич, Митев, Антунович, Бандаловски, Джилас и Балдовалиев.

Междувременно на фенсайта на „Железните бригади“ Ultrasloko.com тече анкета сред привържениците на железничарите за предстоящото дерби. Към 14.30 ч. на 27 март преобладават оптимистите /51%/, които смятат, че този път Локомотив ще бие ЦСКА. 27% са на мнение, че отново „червените“ ще спечелят, а нито един фен не очаква равенство в мача. 18% пък твърдят, че е важна подкрепата от трибуните, а не толкова резултатът.