ЦСКА тръгна спобеда в контролите
ЦСКА тръгна спобеда в контролите / netinfo

Шампионът ЦСКА стартира с победа в контролите си това лято. „Червените” се наложиха с 3:1 над тима на Рилски спортист, в мач игран в Самоков пред около 200 зрители. Срещата бе последна за старши треньора Стойчо Младенов, който обяви, че напуска клуба.

Резултатът в мача бе открит още в 10-ата минута, когато Гюлеметов от състава на символичните домакини си реализира автогол. След атака на червените Удоджи центрира към Неи, който се опита да намери Зе Руи, но при опита си да избие топката, бранителят на Рилецо я засече в собствената си врата.

 

Последваха няколко добри положения за ЦСКА, но пропуски пред вратата на Яначков направиха Маркиньос, Янчев и Неи.

 

С оглед на показаното на терена от двата тима, Рилски спортист малко изненадващо стигна до изравняване на резултата. В 27-ата минута Алексов бе точен с глава, след центриране на капитана Маринов.

 

Само три минути по-късно обаче ЦСКА върна преднината си от един гол благодарение на точния изстрел на Йордан Тодоров. Машадо намери добре Зе Руи, който пробва пас в наказателното поле към бразилеца Неи. Нападателят не успя да стигне до топката, която обаче попадна в краката на Тодоров, който от воле не остави никакъв шанс на Яначков за 2:1.

 

До края на първата част „червените” имаха още възможности за гол, но до промяна на резултата така и не се стигна.

 

През второто полувреме двамата наставници направиха редица промени, като в един момента тимът на ЦСКА бе съставен изцяло от юноши на клуба.

 

Привържениците на „червените” изразиха своята подкрепа към Стойчо Младенов, опъвайки транспаранти на трибуните на стадиона в Самоков, което в крайна сметка се оказа недостатъчно, за да промени специалистът крайното си решение.

 

През втората част на двубоя падна още едно попадение и то отново бе във вратата на домакините. В 61-ата минута Маркиньос изведе добре Евгени Йорданов в наказателното поле и нападателят не срещна трудности да се разпише за 3:1, с което оформи и крайния резултат в мача.