ЦСКА-София ще играе в А група
ЦСКА-София ще играе в А група / DarikNews.bg, архив

Новосформираният "ЦСКА София", подпомаган от Гриша Ганчев, ще участва в Първа професионална лига, както е новото име на елитната група, реши Изпълкомът на Българския футболен съюз.

Тимът, който в момента е на подготовка в Австрия, ще играе мачовете си на националния стадион "Васил Левски".

Разнобоят в ЦСКА е факт, "Само ЦСКА" надви освиркванията

"Всичко е законно и не ме притеснява. Има 32 отбора "Ботев". Има и "Чикаго Файър", коментира президентът на БФС Борислав Михайлов.

ЦСКА получи лиценз за елита, Лигата ще е от 14 отбора

Автентичният клуб - ПФК ЦСКА АД, който в момента е в несъстоятелност, има срок до 25 юли да внесе документи за участие във втора лига. Това може да се случи, ако бъде приет оздравителен план.

"За Втора професионална лига срокът е до 25 юли, защото пет клуба изчакват документи. Тя ще стартира на 7 август. До 25 юли ще е ясен съставът", заяви зам.  изпълнителният директор на БФС Павел Колев.

Освен ЦСКА другите четири клуба, които имат срок до 25 юли да подадат документите си за Втора професионална лига са Етър Велико Търново, Ботев Враца, Витоша Бистрица и Локомотив София, съобщава Gong.bg.

В "Левски" готови на "крайни действия", ако ЦСКА влезе в елита

Жребият за новия шампионат в Първа професионална лига ще се тегли на 8 юли, петък на Националния стадион "Васил Левски", стана ясно още след заседанието на Изпълнителния комитет на БФС. Новият сезон ще стартира на 30 юли.