ЦСКА се справи с израелци
ЦСКА се справи с израелци / Снимка: Sofia Photo Agency
ЦСКА победи израелския Апоел Ирони Ришон с 2:0 в контролна среща, играна на базата на „червените” в Панчарево. В двубоя участие взеха предимно футболисти, които ще са част от дублиращия тим на „червените”, водени от Сашо Борисов.

Мачът бе наблюдаван и от Димитър Пенев и Емил Костадинов, като двете попадения за домакините реализираха Владислав Златинов и Иво Димитров, съответно малко преди и след почивката на срещата.

Почти през целия двубой играчите на ЦСКА доминираха над своя съперник, но до попадение се стигна чак в последната минута на първото полувреме. В 45-та Мартин Тошев проби по лявото крило, реши да комбинира, центрира на главата на Влади Златинов, който плонжира и разстреля вратаря на гостите.

Малко след подновяването на играта, в 48-та минута, за ЦСКА с диагонален шут се разписа и Иво Димитров, отново след чудесна асистенция на Мартин Тошев.

През първата част „армейците” изпуснаха няколко отлични положения, с които можеха да се откъснат напред в резултата още в началните минути. Пропуски направиха Павел Виданов, Янко Сандански и Маркиньос.

Израелският тим не успя да сътвори нещо особено през целия мач, а вратарите на ЦСКА останаха почти без работа по време на контролата.

След почивката двамата треньори предприеха редица смени, а играта се накъса. Въпреки това футболистите на „червените” показаха добро ниво, тъй като на терена се появиха млади таланти предимно от старшата възраст на ЦСКА, които вече са играли заедно.

До края на срещата израелският отбор опита няколко удара към мрежата на „армейците”, но без успех, за да могат в крайна сметка футболистите на ЦСКА да се поздравят с победата и крайното 2:0, по-малко от 24 часа след спечелването на Суперкупата от първия тим.