ЦСКА разпродава отбора
ЦСКА разпродава отбора / netinfo

Ръководството на ЦСКА взе решение за драстично намаляване на бюджета на клуба, което ще бъде съпроводено с две приоритетни измерения - продажбата на футболисти и ограничаване средствата за селекция.

Това се казва в декларация на ръководството, публикувана на официалния сайт на клуба.

Пълният текст на декларацията гласи:

Ръководството на ПФК ЦСКА АД взе категорично решение за промяна в начина на финансиране и управление на клуба. То е продиктувано от следните неоспорими реалности:

1. Голямото разочарование от условията за участие във футбола в България и неговите професионални измерения, които от години се разминават с правилата за бизнес развитие и здрава финансова логика.

Процесът, който трябва да определяме като изграждане на футболни кадри и подкрепа на участието им в аматьорския и професионалния спорт, отдавна няма ясни социални и икономически очертания, както и подходящото администриране.

2. Пълното безразличие на държавата към проблемите на най-популярния спорт у нас.

Фундаменталният въпрос за базите упорито остава нерешен, а епизодичните медийни залпове на потърпевшите клубове отшумяват, загърбени от властимащите органи.

При сегашната липса на ясни правила, инвестициите и поддръжката на стадионите, и спортните съоръжения граничат с практикуването на безсмислено инвестиционно упражнение.

3. Ясният извод, че огромният за родните реалности бюджет на ПФК ЦСКА се размива в една игра, коята е лишена от правила.

Ръководството на ПФК ЦСКА АД взе решение за драстично намаляване на бюджета на клуба, което ще бъде съпроводено с две приоритетни измерения - продажбата на футболисти и ограничаване средствата за селекция.

Единствената цел пред старши-треньора Пламен Марков и неговия екип е да изгради нов отбор без значение на краткосрочните резултати-завършва официалното изявление на ЦСКА.