ЦСКА отнесе Левски, Тони Зетова с бебето на дербито
ЦСКА отнесе Левски, Тони Зетова с бебето на дербито / netinfo
В първата среща от полуфиналите на женското волейболно първенство, ЦСКА отнесе Левски Сиконко с 3:0 (25:13, 25:13, 25:23) гейма.

На вечното дерби в зала „Васил Симов” легендата на българския волейбол Тони Зетова, доведе 3-месечния си син Даниел, като за бебока това бе първи мач в живота. Той обаче не се стресна от тъпаните и виковете на публиката, а дори заспа.

На трибуните бе голяма част от женския ни национален отбор – Любка Дебърлиева, Диана Ненова, Мария Филипова, Анелия Пашина и други.

Гостите от Левски Сиконко започнаха добре мача с новите си екипи, но ЦСКА набързо изравни. Сините взе пак успяха да вземат първото техническо прекъсване с 8:7, но със силен сервис на Нора Богданова, червените обърнаха след 6 поредни точки за 13:9. Левски започна да прави страшно много грешки във всички елементи и възпитаничките на новия треньор Страхил Балов набързо загубиха с 13:25.

Носителките на Купата на България бяха безкомпромисни и във втората част, в която отново сервисът им беше перфектен и Габриела Коева записа 5 аса. Червените поведоха с 2:0 отново след 25:13.

Третата част започна отново ударно за червените, като те поведоха с 8:5, но допуснаха три поредни безответни точки до равенството 9:9. Момичетата на Атанас Петров обаче успяха да възстановят аванса си, при 15:11 и 16:14. Сините се възползваха от предоставения им шанс, благодарение на Кремена Каменова, Весела Бончева и Таня Събкова и обърнаха резултата в своя полза за 20:18. Играта започна точка за точка като след равенството 21:21, опитът на Славка Узунова направи така, че ЦСКА отново да поведе в резултата и да спечели гейма с 25:23, а с това и мача с 3:0.

Най-резултатни за ЦСКА бяха Ивона Димитрова с 14 точки, Славка Узунова с 13 и Габриела Коева с 12. За Левски Сиконко Полина Стойнева записа 11, а Кремена Каменова 9 точки. Либерото на сините Мария Големанова завърши с едва 21% посрещане.

Следващата среща е на 7 май от 17.30 в зала „Сиконко”.