ЦСКА оглави групата, Фейенорд на дъното
ЦСКА оглави групата, Фейенорд на дъното / Снимка: БГНЕС
Отборът на ЦСКА Москва победи като гост Фейенорд с 3:1 в среща от Група Н в турнира за Купата на УЕФА. По този начин руският тим излезе на първото място в потока пред Нанси, докато холандският тим остана закотвен на дъното, без нито една точка.

Мачът в Ротердам премина почти изцяло под диктовката на ЦСКА, въпреки че домакините бяха малко по-активни в началото на двубоя. В 14-та минута обаче гостите от Москва излязоха напред в резултата, след като Алексей Березуцкий успя да реализира след корнер и рикошет, получил се пред вратата на Фейенорд.

Мачът обаче се изостри и в 28-та минута Джовани ван Бронкхорст стигна до изравнителното попадение след неуспешен опит за изкуствена засада от страна на играчите на ЦСКА.

Оттук до края на мача Вагнер Лав реши да покаже възможностите на бразилския футбол. В 40-та минута нападателят реализира за 2:1. При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивка, след това обаче гостите показаха, че твърдо са решили да вземат тези три точки.

В 83-та минута отново Вагнер Лав вкара за крайното 3:1, след като преодоля двама от защитниците на Фейенорд. Минута след това обаче московчани останаха с човек по-малко заради втори жълт картон на Евгений Алдонин.

По този начин ЦСКА Москва зае еднолично първото място в групата с 6 точки. На втора позиция е Нанси, който тази вечер направи 2:2 като гост на Лех Познан.

Домакините откриха още 5-та минута чрез Пежко, но Диа вкара успя да изравни в 10-та. Преди почивката Лех Познан отново водеше след гол на Стилич в 22-та минута. Крайното 2:2 обаче оформи Зерка, който бе точен осем минути преди края на редовното време.

Класиране в Група Н:

1. ЦСКА Москва 2 мача, 6 точки

2. Нанси 2 мача, 4 точки

3. Лех Познан 1 мач,1 точка

4. Депортиво 1 мач, 0 точки

5. Фейенорд 2 мача, 0 точки