ЦСКА мушна четири на лидера в Западна Б група
ЦСКА мушна четири на лидера в Западна Б група / netinfo

ЦСКА победи с 4:0 като гост втородивизионния Пирин Благоевград в приятелски мач, бенефис за трима футболисти на домакините.

В срещата, която бе и своеобразно честване на 35-годишнината от дебюта на благоевградския тим в А група, попаденията за „червените” реализираха Йорданов (24'), Мороз (38'), Зе Руи (44') и Гунлаугсон (53').

Непосредствено преди контролата Стойне Илиев, Костадин Герганчев и Стефан Гошев се разделиха с професионалния футбол. Тримата получиха статуетки от страна на ЦСКА, както и аплодисментите на близо 4000 зрители на стадион „Христо Ботев”.

„Червените” надиграха категорично своя съперник, като старши треньорът Димитър Пенев пусна всички играчи на терена. Още от самото начало ЦСКА взе инициативата и закономерно стигна до попадение още в 24-та минута. Зе Руи открадна топката в центъра на терена, пусна към Евгени Йорданов, който напредна и отбеляза много красив гол по диагонал за 1:0.

В 38-та минута непокритият Виктор Мороз засече с глава центриране от корнер, топката се удари в напречната греда, тупна на голлинията и моментално бе избита от Стоянов. В крайна сметка главният рефер Христо Ристосков зачете попадението за „червените”.

Минута преди почивката ЦСКА направи резултата класически. Тодор Янчев навлезе в наказателното поле, за момент топката му бе избита, тя попадна в Зе Руи и той с мощен удар от малкия пеналт разстреля вратаря Аршинков.

Последният гол падна в 53-та минута. Исландският футболист на ЦСКА Гунлаугсон бе намерен от Виктор Мороз и той с хубав прехвърлящ удар вкара четвъртото попадение за гостите.

Разликата в резултата можеше да бъде и по-голяма, но на няколко пъти напречната греда спасяваше домакините. Отборът на Пирин Благоевград, който е лидер в Западната Б група, също имаше своите шансове, но така и не съумя да разпечата вратата на ЦСКА.