ЦСКА –Левски в баскетбола на 6-ти февруари
ЦСКА –Левски в баскетбола на 6-ти февруари / netinfo
Баскетболните ЦСКА и Левски ще се срещнат още във втория кръг след подновяването на мъжкия ни шампионат. Вечното дебри ще се играе на 6-ти февруари в зала „Христо Ботев” в 20-я кръг на първенството. „Червените” пък имат още по-тежка задача няколко дни по-рано, тъй като веднага след паузата гостува на ЛукОйл Академик на 2-ри февруари.

В този 19-ти кръг един срещу друг ще се изправят още: Черно море Еврохолд срещу Левски, Ямбол – Спартак Плевен и Рилски спортист срещу Балкан Ботевград. При тегленето на жребия ЦСКА Интерлоджик получи номер 1 в схемата, за да домакинства пред седмицата в зала „Христо Ботев”, а през уикенда да е гост, тъй като съоръжението е заето. Заради предстоящия сблъсък от 1/16-финалите на купа УЛЕБ, където ще играе ЛукОйл Академик, „студентите” изместват повечето си срещи от първенството ден по-рано, съответно от сряда за вторник и от събота – в петък. Мачът им, който трябва да се проведе на 20-ти февруари ще се играе на друга дата, заради натрупването на двубои.

Женското първенство у нас пък се подновява на 3-ти февруари и в 15-я кръг Дунав Еконт посреща Берое 2007, Монтана 2003 излиза срещу ЛукОйл Нефтохимик, а Славия е домакин на Рилски спортист.