ЦСКА излиза от лазарета
ЦСКА излиза от лазарета / Gong.bg
Добри новини дойдоха от 4-ти километър. Волейболистите на ЦСКА вече излязоха от лазарета и Александър Попов скоро ще може да разчита на още петима играчи за мачовете от родното първенство и Шампионската лига.

Капитанът Рафаел Паскуал, който се върна от Барселона, където бе на изследвания за разкъсания си ахилес, от вчера е в залата. Испанецът заедно със Сашо Попов бяха днес на нови изследвания, които показаха, че контузията не е толкова тежка.

„До две седмици Рафа ще може да предприеме по-сериозни тренировки. Вчера той бе на заниманието на тима и леко поигра с топка. До 14 дни очаквам да е по-във форма, но едва ли ще може да играе на 9 декември срещу Честохова за Шампионската лига”, каза за Гонг наставникът на ЦСКА.

Стоян Самунев също е почти готов за битки на полето. Центърът, който се възстановява от операция, до 7-10 дни ще бъде равностоен на съотборниците си. Край мрежата вече се завърна и Стойко Ненчев.

Тритият център Теодор Тодоров пък също се завръща след разтежение на мускул.

„Теодор също го очаквам до седмица да е готов. Георги Вълов и той навлиза във форма и ще можем да го ползваме напълно в родните мачове. Новините при нас са добри, около Нова година всички ще бъдем в пълен състав”, пошегува се още Попов.

ЦСКА гостува на Арда в Кърджали на 21 ноември (петък) от 18 часа, след това на 28-ми приема Пирин (Разлог). Преди мача си от Шампионската лига в София на 9-ти червените има още един мач от Националната лига – на 5 декември гостуват в Дупница на другия български евроучастник Марек Юнион Ивкони. След това домакинства на Монтана на 12-ти. Пет дни по-късно на 17 декември ЦСКА гостува на Честохова в Полша, а вечното синьо-червено дерби Левски Сиконко – ЦСКА е насрочено за 21 декември от 17 часа.