ЦСКА бие Рилецо само с 3 точки за Купата
ЦСКА бие Рилецо само с 3 точки за Купата / netinfo
ЦСКА надви Рилски спортист само с 3 точки – 89:86, в първа четвъртфинална среща от турнира за Купата на България. Двубоят се игра при закрити врати в зала „Универсиада” заради наказанието от 1 мач без публика, което трябваше да изтърпят „червените”. Воденият от хърватина Крешимир Башич тим категорично надигра съперника през първото полувреме, а след 20 минути игра водеше с 51:27, което бе и най-голямата разлика в мача. След почивката обаче домакините се отпуснаха и позволиха на заигралия по-освободено Рилски спортист постепенно да намали преднината им. Тимът отСамоков взе и третата и четвъртата част съответно с 31:18 и 28:20.

Крайният резултат бе фиксиран от тройка на плеймейкъра Александър Груев, който попада в полезрението на националния селекционер Тити Папазов за разширения тим на България. Груев вкара общо 17 точки, а най-полезен за Рилски спортист бе американецът Антъни Нокс с 26 точки. В отсъствието на лидера си Ейдриън Пледжър, французина Тиери Зиг и капитана Тони Дечев, които имат здравословни проблеми, за ЦСКА най-резултатни бяха Димитър Ангелов с 18 точки, Марко Пиплович с 13 и испанецът Карлос Чери с 11. В игра за „червените” се появи и Алвин Джоунс, който бе нарочен за гонене след загубата от ЛукОйл Академик в първенството.

„Трябва да играем като през първите две част, защото след това не подходихме сериозно”, заяви наставникът на ЦСКА Башич, който допълни, че не е искал да рискува с включването на Пледжър и останалите контузени в състава, за да може да разчита на тях във Финалната четворка на Купата в Перник, а старши треньорът на гостите Петко Делев каза, че ако отборът му играе, както в последните минути има шанс срещу „червените”.

 

статистика:www.bulgarianbasket.com