Цоко спаси Локо от извънредна нощувка в Дортмунд
Цоко спаси Локо от извънредна нощувка в Дортмунд / netinfo

Нападателят Саша Антунович, с прякор Цоко, пак спаси Локо, но този път не на футболния терен, а на летището в Дортмунд, при прибирането на отбора от лагера вчера.

Неочакван проблем възникна заради големите куфари с екипировката, които всеки отбор взима със себе си при пътувания в чужбина. Служителите от нискотарифната самолетна компания Wizz Air, неочаквано за локомотивци поискаха екстра-багажът да бъде таксуван допълнително. От клуба обясниха, че още в София са платени 520 евро за куфарите и са им обяснили, че тази сума покрива таксите и в двете посоки. Нелюбезна служителка на компанията обаче твърдо отказа да чекира багажа преди той да бъде измерен. Това можело да стане обаче чак след регистрирането на всичките 180 пътници в самолета, тъй като нямали свободни служители.

Междувременно всички играчи, без Антунович и Джилас, бяха преминали чекина и бяха в една от вътрешните зали на летището. С проблема останаха да се занимават още старши треньорът Окука, помощникът му Джилас, кинезитерапевтът Дердерян, масажистът Коцинов, кондиционният треньор Пунчев, треньорът на вратарите Манолков и лекарят д-р Филипов, чиято медицинска чанта също бе „глобена” с 20 евро. Да помага в преговорите бе и пратеникът на Гонг.

Летищните власти заплашиха, че ако не бъде платена допълнителна сума върху куфарите, целият отбор ще бъде свален от самолета и да се оправя както може. Единственото положително нещо в ситуацията бе, закъснението с един час на полета, което даде възможност на Локото да реагира. В крайна сметка след дълго мерене и записване на ръка на различни килограми от 13-те багажа на българския тим, от нискотарифната компания шокираха червено-черните с такса от 2320 евро.

Тук се намеси Саша Антунович, който извади от личните си пари 1820 евро, а останалите 500 добави старши треньорът Драгомир Окука. Така Локомотив бе спасен от извънредна нощувка в „нищото” на аеропорта в Дортмунд и неочаквани неприятности.

„Ето как нискотарифното се оказва високотарифно… Никога досега не ни се е случвало да се срещнем с подобен проблем по летищата”, коментираха възмутени в отбора.

Играчите на Локо Сф са в почивка до понеделник 18.00 часа.