Чезаре Прандели: Нападателният стил бе ключът
Чезаре Прандели: Нападателният стил бе ключът / netinfo
Старши треньорът на Фиорентина Чезаре Прандели похвали нападението на отбора след класирането на „виолетовите” за полуфиналите в турнира за Купата на УЕФА. Италианският тим продължава напред в надпреварата с общ резултат от 3:1 над холандския ПСВ Айндховен.

„Този начин на игра в този важен мач – това е просто чудесно. Всичко решиха нападателите. По време на целия двубой демонстрирахме атакуващ футбол. Миналата седмица получихме много критики за домакинското равенство (1:1), но сега поправихме случилото се благодарение на нападателния футбол”, сподели Прандели.

„Вчера на пресконференцията казах, че очаквам с нетърпение мача с ПСВ. Бях спокоен и уверен, защото бях свидетел на тренировките на моите момчета. Чувствах, че всичко ще се развие в наша полза. Ние дойдохме тук за победата, а заради нея нашите футболисти играха на максимума от възможностите си”, добави специалистът.

„В неделя ни предстои мач от Серия А и отново трябва да се борим за резултат. Тази победа е важна за нас, но все пак трябва да живеем от мач за мач”, завърши наставникът на Фиорентина.