Черноморец сменя Черно море в Интертото?
Черноморец сменя Черно море в Интертото? / netinfo

Бургаският Черноморец може да замени варненския Черно море в летния европейски турнир Интертото. Според проучване на Гонг късно снощи ръководството на Черноморец е получило запитване дали отборът има готовност да играе в Интертото.

В рамките на 2 часа са се сондирали мнения и в крайна сметка старши треньорът Димитър Димитров е потвърдил, че има желание да играе в турнира. Рано тази сутрин Херо се е прибрал от Португалия, където наблюдава футболисти. Специалистът вече пренареждал лятната програма на отбора на база евентуално участие в Интертото.

Според запознати още преди няколко седмици е имало запитване от БФС дали тимът има желание да участва в турнира, но в последствие развитие не е имало, след като варненци потвърдиха, че ще играят.

Снощи обаче се е стигнало до ново раздвижване в морските градове. Бургазлий дори вече са заявили и евентуалните стадиони, на които ще домакинстват, като първото желание е националния стадион „Васил Левски”, но вариантите не са много, тъй като европейски лиценз имат само терените в Ловеч и Герена.

Близки до ситуацията твърдят, че Черноморец е резервен вариант, ако нещо се случи с лицензирането на Черно море или наказание от УЕФА свързано с разследването на клуба.