Черноморец изпусна Хит Горица в София
Черноморец изпусна Хит Горица в София / netinfo
В първи мач от втория кръг на турнира Интертото Къп, отборът на Черноморец Бургас надигра тотално гостуващия Хит Горица, но въпреки това не успя да победи. Срещата, която се игра на националния стадион „Васил Левски” пред около 800 зрители завърши наравно 1:1.

И двете попадения в срещата паднаха през втората част. В 56-ата минута резултатът бе открит от гостите чрез Милан Остерч, а в 63-ата минута новодошлият бразилец в тима на Черноморец Мишел успя да изравни.

През първата част отборът на Черноморец бе пълен господар на терена на Националния стадион „Васил Левски”, но въпреки многобройните си положения, не успя да поведе в резултата.

Възпитаниците на Димитър Димитров – Херо не се стреснаха от по-именития си съперник и още в първите минути показаха, че няма да играят ролята на аутсайдер в мача.

Още в 7-ата минута, при една от бързите на атаки на „акулите”, бранителят на Горица Зарифович действа непозволено срещу откъсващия се Стефан Трайков, за което получи и първия жълт картон в срещата.

Първата реална голова опасност пред вратата на гостите дойде в 12-ата минута, когато на два пъти Шенер Ремзи и Трайков нямаха шанс пред гола. Три минути по-късно бразилецът Дуду също пробва да открие резултата, но ударът му с глава не попадна в целта. Мартин Ковачев също пробва късмета си, но и той пропусна.

Първата възможност за Хит Горица пък дойде едва след 24 минути игра, когато тимът на Примож Глиха получи правото да изпълни първия си ъглов удар. След изпълнението му обаче футболистите на Черноморец отново се справиха отлично и предотвратиха опасността.

Последваха нови силни минути за домакините, като отново Шенер Ремзи и Дуду пропуснаха пред Шимчич. Другият нов бразилец в тима на Димитър Димитров Леандро също бе близо до гола, но ударът му бе избит в корнер.

Втората част започна отново с атаки на Черноморец, като Мартин Ковачев и Дуду отново нямаха късмет пред гола.

 

Противно на логиката тимът на Хит Горица успя да излезе напред в резултата след една от редките си контраатаки. В 56-ата минута най-дейният в редиците на гостите Милан Остерч преодоля вратаря Влади Стоянов след добър пас на влезлия като смяна на почивката Рехач.

 

Радостта на възпитаниците на Глиха не трая дълго, тъй като само седем минути по-късно футболистите на Черноморец се върнаха в мача с попадение на новия бразилец Мишел. Той бе точен с глава, след като успя да отклони далечен изстрел на Траянов.

Веднага след попадението на българския тим, отборът на Хит Горица остана с човек по-малко на терена, след като вратаря на гостите бе изгонен с директен червен картон. Стражът на игра с ръка извън наказателното поле и реферът от Израел Асаф Кенан не се поколеба да го изпрати преждевременно под душовете.

 

Въпреки численото си превъзходство обаче футболистите на Димитър Димитров така и не успяха да се възползват и да отбележат нов гол.

 

Реваншът е след седмица в Горица, а началният час на двубоя е 21:00 часа българско време. Победителят от двубоя ще срещне Грасхопърс или Беса. В първия мач днес, швейцарците записаха минимален успех с 2:1.