Черната серия за Реал в Торино продължава
Черната серия за Реал в Торино продължава / netinfo

Ювентус победи Реал Мадрид с 2:1 като домакин в среща от груповия етап на Шампионската лига, като по този начин „белият балет” продължава неприятната си серия - да не е постигал успех в Торино в продължение на 46 години.

Двубоят обаче бе предшестван от неприятен инцидент, заради който бе отдадена минута почит за двамата починали фенове на „Старата госпожа”. Часове преди двубоя автобус, пълен с фенове на Ювентус от Швейцария, е катастрофирал тежко на пътя при Гран Сан Бернардо, вследствие на което са починали двама привърженици, а над 30 са били ранени.

Още в 5-та минута „бианконерите” изненадаха своя съперник с попадение на Алесандро Дел Пиеро, след което „белият балет” дълго не успя да се окопити. Капитанът на Ювентус успя да преодолее с лекота Пепе, а след това с премерен удар от около 25 метра закова топката в мрежата на Икер Касияс. Четвърт час по-късно пред Дел Пиеро отново се отвори възможност, но този път до гол не се стигна.

В 34-та минута след съприкосновение между Маркизио и Сисоко, се наложи първият да бъде принудително заменен от Салихамиджич.

Последваха няколко силни минути за Реал Мадрид, в които Ван Нистелрой излизаше на добри позиции, които бяха санкционирани като засади от страничния съдия.

В 48-та минута Ювентус почти реши срещата с второ попадение. След удар на Амаури, топката е рикошира в Хайнце, а след това се оказа отново зад гърба на Касияс за 2:0.

В последвалите минути „белият балет” успя да стигне единствено до почетно попадение. В 66-та минута холандският национал Рууд Ван Нистелрой се реваншира за пропуските си, като вкара с глава за 2:1. Това обаче се оказа недостатъчно, за да могат момчетата на Бернд Шустер да стигнат поне до точката.

Въпреки всичко загубата трудно би повлияла на преминаването на Реал Мадрид в следващия етап на Шампионската лига, след като в другия мач от групата Зенит и БАТЕ Борисов не успяха да се победят и завършиха 1:1 на стадион „Петровски” в Санкт Петербург.

Така след третия кръг от груповия етап, лидер в група Н е Ювентус със 7 точки, следван от Реал Мадрид с 6, на третата позиция е БАТЕ Борисов с 2 и на опашката – Зенит, само с точка в актива си.