Челси се измъкна жив от „Анфийлд” след автогол
Челси се измъкна жив от „Анфийлд” след автогол / netinfo
В първия полуфинален мач от Шампионската лига Ливърпул и Челси завършиха 1:1 на "Анфийлд Роуд".

Домакините започнаха по-силно мача и в 17-та минута в наказателното поле Фернандо Торес стреля към вратата на Челси, но бе притиснат от Тери и ударът му излезе в аут.

Четири минути по-късно Джо Коул бе намерен в наказателното поле от Франк Лампард, но не уцели хубаво топката и ударът му бе уловен от Рейна.

В 29-та минута футболистите на Челси претендираха за нарушение на границата на наказателното поле на Ливърпул, след като Карагър събори Дрогба, но съдията Кондрад Плауц не отсъди такова.

Две минути по-късно Джерард изведе Торес сам срещу Чех, но вратарят пресрещна испанеца и спаси удара му.

В 43-та минута „червените” поведоха с попадение на Дирк Кайт, който след няколко подавания към наказателното поле стигна до топката и останал сам срещу Чех не сгреши. При подаването за гола намиращият се на метър-два от Кайт Райън Бабел бе в положение на засада и се намираше между холандеца и най-близкия играч на Челси.

През второто полувреме двата отбора продължиха да се наддиграват. В 59-та минута красив удар на Райън Бабел от дистанция мина на метър от лявата греда на Чех.

В 64-та минута Карагър центрира в наказателното поле на Челси, след което Балак игра с ръка, но разстоянието между двамата футболисти бе доста малко и съдията от Австрия Кондрад Плауц не отсъди дузпа.

Три минути по-късно бе най-чистото положение за втората част, като Флоран Малуда нахлу в наказателното поле на домакините и премина покрай Арбелоа, но шутът му не успя да намери рамките на вратата.

В 81-та се откри добра възможност за Калу, който обаче вместо да стреля, реши да подаде към Лампард, който е изпреварен от Карагър.

Четири минути по-късно Джерард стреля красиво от въздуха, но Чех демонстрира добър рефелкс и избива в ъглов удар.

Съдията даде четири минути продължение на срещата. В трета минута от добавеното време след ъглов удар топката попада във Фернандо Торес, който стреля с крак, но Чех спаси по брилянтен начин.

В последните секунди на срещата Джон Арне Рийзе си вкара нелеп автогол с глава след центриране на Саломон Калу отляво.