Челси не сбърка срещу Евертън и притисна Юнайтед
Челси не сбърка срещу Евертън и притисна Юнайтед / netinfo
След като в понеделник стъпи накриво срещу Уигън (1:1) Челси не допусна същата грешка срещу Евертън. Първият мач от 35-я кръг в английската Висша лига завърши 1:0 за „сините”.

Гостите поведоха в края на първата част, а през втората не позволиха на „карамелите” да стигнат до гол. След победата днес, играчите на Аврам Грант се доближиха на две точки от водача в класирането Манчестър Юнайтед. Английските шампиони са с мач по-малко, като в събота гостуват на Блекбърн.

Единственото попадение в днешната среща бе дело на Майкъл Есиен в 41-та минута – след като напредна, той комбинира с Шон Райт-Филипс на границата на наказателното поле, след което с хубав прехвърлящ удар вкара топката в мрежата зад Хауърд. При последния пас на Филипс към Есиен топката рикошира в крак на играч на домакините, което допълнително помогна на голмайстора за „сините”.

В групата на Челси не попадна немската звезда Михаел Балак, а спряганият за трансфер в Милан Андрий Шевченко остана на резервна скамейка.

След поражението днес пък, Евертън не успя да скъси преднината на Ливърпул и остана на петото място, на пет точки зад „червените” в борбата за мястото, даващо право на участие в Шампионската лига.