Чех залага на оранжево в борбата за титлите
Чех залага на оранжево в борбата за титлите / netinfo
От Челси разкриха днес тайното оръжие, с което се надяват да помогне на тима в борбата за спечелването на първото място в Премиършип и титлата от Шампионската лига – а именно новата оранжева фланелка, с която ще пази Петер Чех.

Стражът разкри и идеята на сигналния цвят – според проучвания, от него нападателите се разсейват пред гола и по-трудно успяват да намерят целта. Чех ще излезе с новия си екип още тази неделя, в последния за сезона мач от Англия за „сините” срещу Болтън.

26-годишният вратар ще изпробва фланелката и срещу нападателите на Манчестър Юнайтед на финала в Москва, като заяви пред ръководството от „Стамфорд Бридж”, че с това ще даде предимство на „сините” в решаващата битка.

„Според проучвания, оранжевият цвят оказва своето влияние за секунда, когато даден играч напада, но достатъчно, за да загуби фокуса си”, обяснява стражът на Челси пред „Daily Mail”.

„Цветът е доста сигнален, действа като аларма и е труден за избягване, мисля, че това ще ми даде предимство в игра”, добави Петер Чех.