Цанко Цветанов: Силата на Апоел е в колектива
Цанко Цветанов: Силата на Апоел е в колектива / netinfo

„Апоел Кирят Шмона е един добър отбор, който се опитва да практикува правилен футбол, подобно на всички израелски отбори. Играе открито, без значение дали е на собствен или на чужд терен”, коментира за Гонг помощникът на Станимир Стоилов в Литекс Цанко Цветанов.

Той изгледа загубата на съперника на „оранжевите” от Апоел на Елин Топузаков и Димитър Телкийски.

„Резултатът 4:3 за отбора от Тел Авив е доказателство за моите думи. А фактът, че в изминалото първенство изпревариха именно тима на Мечо и Топчо, както и Макаби Хайфа и Макаби Тел Авив потвърждава, че са добър отбор. Така, че ни чака един сериозен мач”, добави четвъртият в света.

„Силата на Апоел е в колектива. Те са един много добре организиран отбор. Нямат големи звезди, но играят много задружно. Докато не се срещнем с тях, не мога да кажа кой е по-класен тим. Ние също си имаме нашите предимства. Просто трябва да играем сериозно. Да направим един добър европейски мач”, заяви Цветанов.

„Топузаков и Телкийски започнаха като титуляри в мача, като и двамата се представиха на много добро ниво. Мечо дори бе изпратен с аплодисменти от публиката и по скромното ми мнение бе най-добрият в двубоя”, каза още помощникът в Литекс.

„След мача разговарях с тях. Те са много доволни от престоя си тук. Тяхното мнение много се е променило откакто са в Тел Авив – и за държавата, и за футбола, който се практикува тук. Имат по-добри стадиони и по-добри условия за футбол. Както и повече публика отколкото в България. Така, че на този етап от нашето развитие и нас, и Черно море ни предстоят сериозни мачове със сериозни съперници”, завърши Цанко Цветанов.