Бътлър се завърна с гръм и трясък
Бътлър се завърна с гръм и трясък / netinfo
Карон Бътлър се завърна след дълго отсъствие заради контузия и още в първата си среща се превърна в основна фигура в състава на Вашингтон Уизърдс при победата над Кливланд Кавълиърс със 101:99.

Бътлър, който заради контузия в бедрото пропусна 16 мача, вкара първия кош в срещата, и успя при 6 стрелби от първите си 8 опита за стрелба, като завърши срещата с 19 точки.

Победата пък помогна на вълшебниците да изравнят баланса си и вече имат 32 победи и 32 загуби, като той не е отрицателен за първи път от февруари насам.

Антуан Джеймисън добави 17 точки и 10 борби, а Дариус Сонгайла 15 за домакините. Звездата на гостите Леброн Джеймс, който засне фотосесия за модното списание Вог през седмицата, вкара 25 точки за гостите, а Александар Павлович добави 24.

„Като за първи мач след толкова дълго време Крис се представи отлично. Никой не го натоварва с някакви очаквания, защото знаем, че се изисква време за адаптация след дълго отсъствие. Но признавам, че ще бъде важен коз в нашата борба за място в плейофите”, каза след срещата треньорът на столичаните Еди Джордан.

Трета поредна домакинска победа постигна Финикс Сънс, като този път се наложи над Голдън Стейт Уориърс със 123:115. Амаре Студамайър вкара 36 точки и спечели 11 борби за успеха на слънцата, които са на второ място в Тихоокеанската дивизия с 43 победи и 22 загуби.

За войните пък поражението е първо след три поредни победи, а с 40 победи и 24 загуби тимът е едно място по-надолу в същата дивизия и заема последното място в зоната за плейофите в цялата Западна конференция.

Сакраменто Кингс се наложи с 96:85 над Портланд Трейлблейзърс с 22 точки на звездата си Рон Артест. Кралете, които в нито един момент от мача не допуснаха гостите да изравнят резултата, са четвърти в Тихоокеанската дивизия с 29 победи и 35 загуби. За тях победата е първа в три последователни домакински мача. За Портланд Брандър Рой вкара 21 точки, а Ламаркъс Олдридж - 20.