България срещу Люксембург в поредна евроквалификация
България срещу Люксембург в поредна евроквалификация / netinfo

Националният отбор на България ще изиграе поредната си европейска квалификация, срещу отбора на Люксембург. Двубоят в Херцогството ще започне от 21:15 часа българско време.

Дотук Люксембург няма спечелени точки и е на дъното на таблицата в група G, докато България заема трета позиция с 5 точки, с две по-малко от тези на Румъния и Холандия. Големият проблем в отбора на домакините е кой ще замени наказания за натрупани жълти картони централен защитник Ерик Хофман.

Треньорът Ги Хелерс ще вземе решение за това в последния момент. В тактическо отношение Хелерс не смята да прави промени и срещу България тимът на Люксембург ще започне с предпазливата система 4-5-1. Има вероятност селекционерът да върне като централен защитник Джеф Щрасер, но това ще отслаби халфовата линия.

Другите възможности са Тим Хайнц или Жак Плейн, които бяха на резервната скамейка в съботния мач срещу словенците. Контузени играчи в отбора на Люксембург няма, въпреки че някои от футболистите още не са напълно възстановени физически след гостуването в Словения. Българските футболисти по думите им са пределно мобилизирани за мача и няма да подценят съперника си.