България изпусна Унгария на Евро 2008
България изпусна Унгария на Евро 2008 / netinfo
Българският национален отбор загуби първия си мач от Група А на Евро 2008 за юноши срещу Унгария с 0:1 пред около 1000 души на стадион „Виктория Жижков” в Чехия.

Единственото попадение бе дело на Кристиан Немет в 11-та минута.

Нашите могат само да съжаляват за изпуснатите три точки, след като през първата част тотално надиграха своя съперник, а големият длъжник към „трикольорите” е Атанас Зехиров, който изпусна най-чистото положение за българите в 22-та минута.

Срещата започна сравнително спокойно, като предимно се водеше борба в центъра на терена. В 11-та минута обаче унгарците успяха да се възползват от грешка на Даниел Димов в средата на терена, създадоха остра контра, играчът на Ливърпул Немет влезе в наказателното поле и стреля покрай Караджов за 1:0.

Попадението обаче отприщи гнева на младите „лъвчета”, които създадоха куп положения пред вратата на своя противник, но така и не успяха да вкарат във вратата на Гулач. Най-чистото положение бе изпуснато от Зехиров десетина минути след гола на унгарците. Топката бе центрирана в наказателното поле на Унгария, Зехиров я спря на два метра от вратата и направи уникален пропуск като стреля в крака на вратаря и кълбото излезе в корнер.

До края на първата част чисти положения за нашите изпуснаха както Зехиров, така и Момчил Цветанов. Играчът на Литекс показа, че притежава сериозен потенциал, който тепърва ще развива.

В началото на втората част, нашите отново бяха по-дейният тим, но отново не успяха да изравнят резултата. Михаил Мадански извърши и трите си смени, като в игра влезнаха Цачев, Костадинов и Златков. Въпреки това, „лъвчетата” започнаха да отстъпват във физическо отношение на своя съперник, а на няколко пъти на терена трябваше да влиза медицински екип, който да помага на нашите заради схващания.

В крайна сметка, България изпусна питомното в първия си мач от Група А на Евро 2008 срещу Унгария и сега ще трябва да гони дивото срещу Германия и Испания.

Другите ни два противника на еврофиналите се изправят един срещу друг в понеделник вечер от 20:30 във втория мач от потока.