Българи пред подвиг в Шампионската лига
Българи пред подвиг в Шампионската лига / netinfo
Българските футболисти Радомир Тодоров и Костадин Джамбазов и техният Хазар Ленкоран се разминаха с участие във втория квалификационен кръг на Шампионската лига. Азербайджанският тим бе елиминиран от Динамо Загреб след продължения. Срещата реванш завърши в редовното време при равенство 1:1. Такъв бе резултатът и в първия двубой. В продълженията днес обаче хърватите вкараха два гола и с общ резултат 4:2 се класират за следващия етап.

Двамата българи започнаха като титуляри и останаха на терена до края на срещата. Джамбазов дори си изкара жълт картон – в 60-та минута защитникът получи официално предупреждение от съдията.

Резултатът откри Жуниор в 16-та минута и даде преднина на Хазар. В 56-та обаче Вугринеч изравни и прати мача в продължения. В тях за домакините се разписаха Манджукич (99) и Тадич (116).

В следващия етап Динамо Загреб ще се изправи срещу победителя от двойката Домжале (Словения) – Тирана (Албания). Първият мач между двата тима в алпийската държава завърши 1:0 за домакините.

В друга среща от турнира босненският шампион Сараево победи малтийския Марсашлок с 3:1 и с общ резултат 9:1 продължава във втори кръг на Шампионската лига, където го чака белгийският вицешампион Генк.