Българи носят минимален успех на Сплит
Българи носят минимален успех на Сплит / netinfo
Българите в КК Сплит бяха с основен принос за победата на отбора над Широки брег с една точка разлика 84:83. Деян Иванов отбеляза решителния кош 15 секунди преди края, с който Сплит поведе, в следващата атака същият отне топката от съперника и в крайна сметка успя да запише 10-а победа за сезона в Адриатическата лига. Единият от братята близнаци Иванови бе на терена 22 минути и вкара 10 точки. Освен това той успя да прибави към актива си 7 борби, информира bulgarianbasket.com.

Другият българин в състава Бойко Младенов бе изключително полезен - отбеляза 8 точки, хвана 2 борби за 15 минути и получи адмирациите на старши треньора на отбора Слободан Суботич.

След като загубиха първата четвърт с 2 точки (25:27) в следващите две домакините играха далеч по-добре от гостите и след 30 минути вече имаха предимство от 8 точки (75:67). В последната четвърт вместо да затворят срещата както подобава, играчите на КК Сплит допуснаха гостите от Босна и Херцеговина да се върнат в срещата и дори да имат шанс за успех. Благодарение не сполучливия изстрел на Деян това обаче не се случи и хърватите спечелиха.

След мача Младенов заяви пред хърватските медии: „Щастлив съм, че спечелихме. За нас е важно да влезем в някакъв ритъм. На моменти не играехме много добре, но с течение на времето със сигурност ще изглеждаме по-обиграни. Момчетата ме приеха много добре, трябва ми още малко време да вляза във форма.”

До края на Адриатическата лига Сплит има още два мача - у дома срещу Войводина, а на 22 март гостува на бившия отбор на Младенов - Партизан.